• Nyheter
  • Vad letar vi rekryteringskonsulter efter i ditt CV?

Vad letar vi rekryteringskonsulter efter i ditt CV?

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lagom mycket har alltid varit en konst. Här ger vår konsult Emelie Törnvall sina 10 bästa tips som du kan ha med dig när du skriver ditt CV. 

I de flesta fall är informationen i ditt CV det första vi som rekryteringskonsulter kommer i kontakt med i en rekryteringsprocess och det utgör grunden för vårt urvalsarbete. Det är därför viktigt att det du förmedlar är relevant i relation till den tjänst du har sökt.

Som rekryteringskonsult letar vi efter dina erfarenheter, kunskaper och kompetenser för att kunna ställa dessa i relation till den aktuella tjänsten. Detta innebär att vi vill få information om din utbildnings- och yrkesbakgrund där du med fördel kan beskriva arbetsuppgifter, ansvarsområden och vad du har uppnått eller lärt dig. Framhäv gärna de erfarenheter och kompetenser som du tror är relevanta för tjänsten.

Det inte är kvantiteten som gör ett bra CV utan det bör snarast vara koncist och lättöverskådligt. En tydlig och enkel struktur kan hjälpa dig att på ett överskådligt sätt förmedla vilka värdefulla erfarenheter du kan bidra med till den aktuella tjänsten.

Emelie ger sina 10 bästa tips:

1. Håll texten lättöverskådlig och lättläst. Använd dig gärna av tydliga rubriker och en tidsaxel i omvänd kronologisk ordning.

2. Väck uppmärksamhet, spara inte det bästa till sist.

3. Lyft fram sådant som är relevant i relation till det som beskrivs och efterfrågas i annonsen.

4. Inled gärna med en summerande text som sammanfattar vem du är samt vad du kan och vill göra.

5. Framhäv dig själv men var ärlig och nyanserad.

6. Skriv vilka system du behärskar, språkkunskaper, certifikat, körkortsbehörighet samt övriga meriter.

7. Använd dig inte av förkortningar eller titlar som personer utanför ditt företag eller bransch kan ha svårt att förstå.

8. Undvik klyschor! Det är faktiskt ganska svårt att inte hamna i klyschiga uttryck men försök snarare att beskriva vad ”att vara spindeln i nätet” faktiskt innebär för dig.

9. Ge ett professionellt intryck. Se över stavfel och grammatik, använd en visuellt tilltalande mall och spara CV:t i PDF-format.

10. Glöm inte dina kontaktuppgifter. Om du har en Linkedinprofil kan du även länka till den.

 

Välkommen in med din ansökan!

 

facebook icon linkendin icon

AS&B Executive etablerades år 2002. Vår vision är att vara den självklara partnern vid framgångsrik kompetensförsörjning av exekutiva befattningar och specialister inom såväl offenlig som privat sektor. Inom AS&B Executive har vi fokus på rekrytering, Executive Search, interimslösningar, fördjupade personbedömningar och ledarutveckling. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Telefon: 013-24 49 80
Mailinfo@asb-executive.se

Läs om vår personuppgiftspolicy

Tillsammans kan vi minska smittspridning.

Med anledning av den senaste tidens händelser kopplade till Covid-19 genomför vi på AS&B tillfälliga förändringar i vårt arbetssätt.

Ska du besöka oss? Du är varmt välkommen hit, förutsatt att du känner dig helt frisk och inte har någon i din närhet som uppvisar symptom av coronaviruset. Om så är fallet bokar vi om vårt möte till ett senare tillfälle. 

Ska du besöka oss? Du är varmt välkommen hit, förutsatt att du känner dig helt frisk och inte har någon i din närhet som uppvisar symptom av coronaviruset. Om så är fallet bokar vi om vårt möte till ett senare tillfälle. När du väl är på plats hos oss avstår vi från att ta varandra i hand. Vi har anpassat våra lokaler bland annat genom att placera handsprit tillgängligt för besökare och förtätat våra städrutiner.

Är du kallad på en intervju? Naturligtvis är du välkommen hit för ett möte på plats. Vill du hellre att vi genomför intervjun på distans i form av ett videomöte går det också bra. Meddela oss vid bokningstillfället eller kontakta oss om tid och plats redan har bokats. Precis som i vanliga fall har vi förståelse för att intervjuer måste bokas om på grund av sjukdom vilket givetvis inte påverkar dina möjligheter i en pågående rekryteringsprocess.

Vi på AS&B bevakar noggrant läget och följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi kan därför komma att ändra våra rutiner ytterligare om situationen kräver det.

Lås oss alla visa hänsyn och tänka på varandra, ta ansvar och inte utsätta andra för risker samt ha förståelse för de konsekvenser denna situation medför.

Tack för att du visar hänsyn för din omgivning!

Har du frågor om våra tillfälliga förändringar eller din rekryteringsprocess?

Välkommen att kontakta oss via vår växel på 013-24 49 80 eller skicka e-post till info@asb-executive.se.  

 HRK 2018 Soliditetslogga AAA

 

Sigillet är utfärdat av kreditupplysningsföretaget AB Syna www.syna.se