Rekryterar och utvecklar framgångsrika chefer, ledare och kvalificerade specialister.
  • Nyheter
  • IDI - för dig och din organisations utveckling

IDI - för dig och din organisations utveckling

I veckan som gick utökade vi vår testbank med ytterligare ett verktyg som du har nytta av för er organisationsutveckling, nämligen IDI. Vad innebär då detta för dig? 

Interpersonal Dynamics Inventory beskriver hur andra människor upplever dig. Den profil som skapas ger dig en utgångspunkt för din utveckling. IDI mäter en persons beteende – som det uppfattas av andra. Instrumentet mäter tre unika dimensioner av en persons beteende. Datan samlas in från minst sex personer som testpersonen själv väljer. 
 
 
Resultatet  – IDI-profilen – skapas av den insamlade informationen som jämförs med en nationell norm skapad av data insamlad under de senaste fem åren. Profilen återförs av en licensierad handledare, vi i detta fallet, som säkerställer att testpersonen förstår vilka dimensioner som instrumentet har mätt och ger hen personligt stöd att – utifrån den personliga IDI-profilen – utveckla sin förmåga till samarbete och samspel i olika sammanhang.

 

För att bli handledare bör du först och främst en lämplig bakgrund (till exempel beteendevetare/ledare med gedigen erfarenhet av individ- och grupputveckling). Att kunna tillämpa upplevelsebaserad pedagogik är viktigt. Som handledare måste du presentera ett CV och lämna referenser som kan bekräfta din professionalitet. Självklart är en egen genomförd IDI-profil obligatorisk.

Många organisationer väljer att låta alla chefer och medarbetare få sina IDI-profiler. Genom att stärka alla individers kunskap om de egna styrkorna och andras kompletterande styrkor blir det möjligt att utveckla ett excellent samarbete inom organisationen vilket sprider sig till umgänget med kunder och andra viktiga intressenter. IDI i din organisation skapar ett gemensamt värdeneutralt språk så att alla förstår varandra bättre.

Ta gärna en kontakt med Helene Larsson. Hon berättar mer om IDI och om vad detta kan göra för er organisation.

 

facebook icon linkendin icon

AS&B Executive etablerades år 2002. Vår vision är att vara den självklara partnern vid framgångsrik kompetensförsörjning av exekutiva befattningar och specialister inom såväl offenlig som privat sektor. Inom AS&B Executive har vi fokus på rekrytering, Executive Search, interimslösningar, fördjupade personbedömningar och ledarutveckling. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Telefon: 013-24 49 80
Mailinfo@asb-executive.se

Läs om vår personuppgiftspolicy

 HRK 2021 Soliditetslogga AAA

 

Sigillet är utfärdat av kreditupplysningsföretaget AB Syna www.syna.se